onsdag 28 oktober 2009

Terminens tredje stickcafé

Ikväll har jag varit på Fribergs konditori på stickcafé. Det var ca 15 stickare där. Och av dom var två våra speciella virkare. Se förra stickcafét. Fler mössor hade dom gjort och nu har dom blivit riktigt duktiga. Hög kvalite på arbetet kan man säga. Några unga tjejer börjar också bli stamgäster och så de gamla vanliga gänget. Och inte minst en stickerska som var hos oss för allra första gången. Hon sa när hon gick att det var väldigt trevligt så hon återkommer.

Agneta, som var den som startade stickcaféerna på Fribergs var på besök första gången i höst. Hoppas hon gillade vad hon såg. Fick inte frågat henne men jag hoppas få se henne igen.

tisdag 27 oktober 2009

I morgon onsdag är det …

… stickcafé igen.

Välkomna!

torsdag 15 oktober 2009

Terminens andra stickcafé

Igår kväll var det stickcafé på Fribergs konditori igen. Inte lika många som sist dök upp men 11 stycken blev vi i alla fall. Och av dom var det 2 killar. Dom virkade visserligen men dom är lika välkomna ändå. Lite olika saker stickades och virkades. Pulsvärmare i olika modeller, sockor som ska filtas, mössor som syddes pärlor på och virkade disktrasor i lin var lite av sortimentet. Ska se om inte det kan bli lite mer stilstudier nästa gång så ni kan få se vilka fina saker som gjordes. Håll till godo med lite bilder.

lördag 10 oktober 2009

Upprop för ett Hallands sticknät

I Västra Götaland har man något som kallas för ”Sticknätet”. Det är ett nätverk av stickerskor i hela Västra Götaland. Nu har Marita Jönsson, hemslöjdskonsulent i Halland, och jag fått idén att vi kanske skulle försöka med ett sticknät även i Halland. Det skulle vara ett nätverk för att kunna nå ut med information om vad som händer på stickfronten och även kunna genomföra aktiviteter. Knyta ihop människor med samma intresse, stickning, som vi. I stort sett blir det ju vad dess medlemmar gör det till. Snegla på Västra Götaland och ta intryck och hämta inspiration. Jag har lite dokument, t ex deras höstbrev, där man kan se vad dom har på programmet för höst och vinter. Maila mig om du vill ha dokumentet så skickar jag över det.

Marita har tagit på sig att fungera som sammanhållande så är du intresserad så maila henne.

Det kostar inga pengar att vara med.

marita.jonsson@hemslojd.org

http://www.hemslojd.se/natvark/sticknat.html

http://www.hemslojden.org/halland.dsp