söndag 25 maj 2014

Expressens ”Handarbete & pyssel”

Just nu finns Expressens, GTs och Kvällspostens publikation ”Handarbete & pyssel ute i handeln. Den säljs som bilaga till dessa tidningar under tidsperioden 21 maj till den 3 juni. På sid 8 finns en liten notis med rubriken ”Fira stickkonsten i en hel vecka” och det handlar om Världsstickningsdagen, WWKIP. Texten baseras på vad jag skrivit och bilden är tagen av undertecknad något år, inte 2013, som vi tillsammans med Sandstickan firade i Norre Katts park i Halmstad.
Från vänster ser vi Maylis Grenlund, Alice Kilander, någon jag inte vet namnet på och som är svår att identifiera under hatten samt Lina Åkesson med dotter från Veinge.

söndag 18 maj 2014

Vårens sista stickcafé

Bilden. Här ser ni längst till vänster Anita som fortfarande är en av oss på stickcaféet. Men de andra i soffan, vart tog ni vägen? Det var ett gäng tjejer som dök upp en snöig, isig och kall onsdagskväll. Ni stannade ett tag hos men sedan försvann ni nästa alla på en gång. Vet inte ens om ni kände varandra från början. Känner någon igen dom?

Då har vi kommit fram till vårens sista stickcafé. Men förtrösta, vi har både sommaren och hösten framför oss. Håll bara koll här på bloggen så är du uppdaterad och missar ingenting.
På onsdag kl 17.30 så ses vi på Bibliotekscaféet på Stadsbiblioteket. Vi fikar, stickar/virkar/broderar, diskuterar garn och stickning och tjôtar i största allmänhet. Trevligt har vi alltid i alla fall.

söndag 4 maj 2014

Vårens näst sista stickcafé

Bilden. Här ser ni ett par kvinnor som det var väldigt länge sedan vi såg. Jag kan inte längre minnas vad dom heter. Vart tog ni vägen? Damen till höger tror jag har varit hos oss även på biblioteket men det var nog länge sedan.
Ja, då börjar det gå mot sommar igen. Vi har nästa och ett café kvar innan sommaren. Men vi har några sommarcaféen att se fram emot efter det. Jag måste få återkomma med exakt datum för dom. Det gör jag så fort jag får ok från Rotundan.
På onsdag, den 7 maj, så ses vi igen. Samma tid, samma plats. Kl 17.30-19.30 på Bibliotekscaféet på Stadsbiblioteket. Ta som vanligt med dig något garnrelaterat projekt. Vänner som har samma intressen som vi andra är också välkomna. Denna gång hoppas jag att det blir fler än förra gången.